maanantai 23. maaliskuuta 2009

I Love New York......

Ja sa gar det... Forra gangen gillade jag CA mer men nu tre ar senare, var Manhattan mer intressant :) Eller kanske det ar for att jag bor i California. Pa lordag kvall tog ja trolleyn till Karen och spenderade en riktit trevlig kvall dar. Tidit pa morgonen steg vi upp o kl. 7 var vi i luften pa vag mot JFK. Det var ett jattelatt flyg o allt gick supersnabbt, vi var framme kl 3, NY time. Fran flygfalte maste vi sen ta massa tag o subways o sist en shuttle till var hotell sa vi var inte framme forran kl 7, fast hotellet var anda jattefint. Sa den kvallen for vi bara till Times Square och gick till den megastora Toys r' Us butiken och Hersheys, M&M, samt andra megastores.... Vi traffade sedan en av Karens vaninnor och at pa en PUB, men det var helt gott anda. Pa tisdag for vi till Central Park och hade ca 3 timmar pa oss att ga omkring sa vi borjade promenera. Men for oss San Diegans var det helt for kallt sa vi gav upp efter ca 1 o en halv timme. Eller jag och Juliana dvs. Vi bestamde oss for att ga till 5th Avenue istallet. Men vi hann inte sa langt. Vid Bergdorf Goodman's stod tre stora trailers och en massa folk sa vi gick dit o kollade laget, vi trodde de filmade nyheter eller nat sant. Men sen gar freakin NATE Archibald fran Gossip Girl forbi oss. Da fattade vi, att vi hade rakat pa GG filmningar i NYC, how cool is that. Efter honom sag vi alla andra: Serena, Dan, Jenny, Vanessa, BLAIR - ja alla utom Chuck tyvarr!!! Men vi fick bilder pa dem fast vi kande ju oss nog som papparazzi haha.

Nar vi traffade gruppen igen ville Karen visa oss The Plaza, ett kant hotell i NYC. Darinne maste vi ga pa toaletten och tre av skadisarna var dar sa vi tom pratade med dom. Men dom var jattetrevliga o normala sa det var jatteroligt!!! Nu harmar det bara att ja inte fraga om ja kunde ta en bild MED dom, for ja har bara en bild pa dem. Men sen prata vi med deras bodyguard i tio minuter, han var riktit lustig. Fran Plaza gick vi ner mot Empire State och ca 10 min senare sag vi massa kamera blixtar och saklart gar vi o kollar laget. De holl pa med movie promo for Duplicity sa vi sag Clive Owen o Julia Roberts, inte sa nara ifran men anda! Kvallen spenderade vi pa Times Square igen och vi at pa en Irish Restaurant eftersom det var St. Patrick's Day. Nasta dag var det da tur for alla sightseeing places. Vi for forst till Statue of Liberty och Ellis Island, fortsatte till Wall Street ocg Ground Zero, sedan Chrysler Building och till slut Empire State Building som jag vagade mig upp till - alla 86 vaningar. Men det var nog liiiiiite for hogt for lilla mig. Pa onsdag morgon korde vi till Philadelphia, dar en harligt varm dag motte oss. Efter vara Philly Cheesesteaks sag vi The Liberty Bell, Independence Hall, dar de skrev under the Declaration of Independence. Sedan korde vi till trapporna i Rocky filmen och sprang upp dem och tog miljoner med foton. Darifran korde vi till Ben Franklins hus och nagra andra museer/sights och pa kvallen for vi och bowlade i ett Frat/sorority area haha :) Jag forlorade men spelade mot killarna sa det var okej haha!!

Pa torsdag bar det av mot huvudstaden, eller Washington D.C. Dar vi spenderade kvallen med att se The White House (Obama var tyvarr i LA - ironic), Eisenhower house, Washington Monument, Lincoln Memorial, Korean War Memorial, Veterans Memorial och Jefferson memorial. Trotta overallt gick vi till Hard Rock Cafe och at gott, Cobb Salad for mig - my favorite. Nasta dag sag vi alla monument pa dagen men nagra andra med. Vi sag the Capitol and the area surrounding it, Jefferson Memorial, Arlington Cemetary dar JFK ar begraven, Air Force Monument och nagra andra ocksa. Sedan at vi middag pa TGIF's. Tidigt pa lordag akte vi tillbaka den 5 timmar langa resan till NYC men sen hade vi hela dagen pa oss dar. Vi at lunch med en kvinna fran ISE, Stephanie - hon var jatte trevlig och efter var lunch akte vi till SOHO, Little Italy, Chinatown och pa kvallen kunde vi shoppa i Greenwich Village. Hittade en vaska, en huppare och en I <3 NY tshirt som jag kopte + souvenirer. Dessutom hittade jag ett par ubersnygga boots men dom hade int min storlek - tyvarr. Jag var sa dissappointed. Na men anda, efter var shoppingtur drack vi en varm kakao pa ett cafe forran vi fortsatte till en supergod Italiensk Restaurang. Det var jattegott och by far den bast kvallen vi hade. Darifran hailed vi en taxi (kandes som i SATC) och for tibax till Broadway/Times Square. Var taxikusk var fran Santorini o var jattetrevlig. Vi skulle ga och se en Broadway Show men killarna ville inte betala sa vi kunde inte ga eftersom Karen inte ville separate. Sa det var en besvikelse, men en orsak att aka tillbaka. :) Sa istallet vandrade vi bara runtomkring Times Sq igen.

Pa sondag hade vi annu hela morgonen i NYC sa vi korde till Central Park igen och vandrade omkring i solskenet och sedan fick vi shoppa lite pa 5th Avenue fast det var dyrt och hann inte till Macy's sa no dresses for me. Sen var det da dags att fara ivag o kl 5.30 var vi pa vag back home. Det var en hemska resa med massa turbulens men vi overlevde haha :P Nu ar jag hemma igen men sa trott att jag halle pa o somna har framfor datan. Det var rolit o komma hem till varmen man alskade NYC saaa mycket! Villl tillbaka o se en show o shoppa o gora mera sant som ja vill. Sku vara coolt o fa en internship dar for typ 6 manader nan dag :) Men nu ar jag da hemma igen. Det var en rolig resa och vi alla enjoyed ourselves. Nu e det tibax till vardagen men helt skont ar det. Jag ar utmattad. Nu har jag 2 1/2 manader kvar har som jag ska ta vara pa och sedan ar jag hemma hos er igen. Saknar er men vi ses ju snart. :) Mycket looooove och pussar och kramar fran:

Christa
xoxo

Ei kommentteja: